برداشت 10 هزار تن نارنج از فارس|تولید سالانه یک میلیون تن مرکبات در فارس

کارشناس مسئول مرکبات سازمان جهاد کشاورزی فارس از پیش بینی برداشت بیش از ۱۰ هزار تن نارنج در استان خبر داد.
کد خبر: ۷۹۷۶۵۵
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۸ 16 November 2019

تابناک فارس به نقل از فارس:غلامرضا جباری  اظهار داشت: استان فارس با سطح زیرکشت ۶۰ هزار هکتار و تولید سالانه یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن مرکبات به عنوان دومین استان مرکبات خیز کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: مرکبات فارس شامل انواع پرتقال، انواع نارنگی، لیمو شیرین، لیمو ترش، نارنگی و ... است که حدود ۴۵ درصد کل محصولات باغی فارس را مرکبات تشکیل می‌دهند.

جباری ادامه داد: استان فارس با دارابودن یک هزار و ۳۵۰ هکتار نارنجستان بعد از استان مازندران دومین تولید کننده نارج در کشور است.

کارشناس مسئول مرکبات سازمان جهاد کشاورزی فارس پیش بینی کرد که امسال ۱۰ هزار و ۴۰۰ تن میوه نارنج از درختان این استان برداشت شود که از این میزان ۷۳۱ هکتار در باغات مرکبات و مابقی در پارکها، فضای سبز سطح شهر، حاشیه خیابان‌ها و ... وجود دارد.

به گفته وی، شهرستان‌های جهرم، کازرون، فسا، شیراز و داراب عمده تولید کنندگان نارنج در فارس هستند که شهرستان‌های جهرم و کازرون به ترتیب با ۲۰۰ و ۱۷۸ هکتار از بیشترین سطح زیرکشت این محصول برخوردارند.

میوه نارنج به‌دلیل داشتن ویتامین C، می‌تواند تامین کننده بخش قابل توجهی از نیاز بدن انسان باشد و مصرف آن علاوه بر درمان بیماری‌های عصبی، نشاط آور و آرام بخش است.

نارنج که دارای مزه‌ای ترش بوده و به‌عنوان یک افزودنی غذایی مورد اقبال بسیاری از مردم قرار دارد، بوی بسیار مطبوع داشته و در نقاط مختلف کشور خصوصا مناطق سردسیر، علاقه‌مندان زیادی دارد.

این محصول سوغات زمستانی شهر شیراز است و شیرازی‌ها معتقدند آب جوش و آب نارنج برای نرم کردن گلو و گلودرد، هسته نارنج برای ریزش مو، خشک شده و دم کرده پوست نارنج برای دل درد، و نارنج جایگزینی مناسب برای لیمو برای کاهش دادن قند خون مناسب است.

تازه خوری نارنج، آب نارنج، پلو و مربای پوست نارنج از جمله مصارف نارنج در شیراز است.

 

آخرین اخبار